Ήταν μια φορά και δυο καιροί, τόσο παλιά που κανένας δεν θυμάται πως ξεκίνησε τούτη η ιστορία, ένας σουλτάνος που δεν αγαπούσε καθόλου τις γυναίκες.

 

Ο Σαχριάρ δεν αγαπούσε ούτε τα φυτά, ούτε τα πουλιά, εκτός από τις κότες τις ψητές. Κλεισμένος μέσα στο παλάτι του δεν γνώριζε καθόλου τους ανθρώπους του βασιλείου του και γι αυτό τους μισούσε, όλους. Κι επειδή βαριόταν πολύ, καταδίκαζε σε θάνατο όποιον βρισκόταν μπροστά στο δρόμο του. Μια από τις γυναίκες που ήθελε να της πάρει τη ζωή ήταν και η πανέμορφη Σρεχραζάτ που ξεκίνησε από το πρώτο βράδυ που τον γνώρισε να του λέει ιστορίες, για τον Αλαντίν, τον Σεβάχ τον θαλασσινό και για …άλλες χίλιες νύχτες δεν σταμάτησε να τον μαγεύει με το λόγο της.

Σάββατο 16 Φεβρουάριου 2019 ώρα 17.00 στις Φυλλο…σοφίες, το ιστορικό καφέ στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, η Ελένη Μπετεινάκη θα αφηγηθεί στα Παραμύθια του Σαββάτου, την ιστορία της Σεχραζάτ, του Αλαντίν και με τις κούκλες της θα ζωντανέψουν όλη την μαγεία των πιο παλαιών ιστοριών της Ανατολής.

Να είστε εκεί να «μπούμε» στο λυχνάρι του Αλαντίν φτιάχνοντας τις δικές μας επιθυμίες μέσα από μια δραστηριότητα μαγική!

sechrazat.jpg

invitation-1.jpg