Μια αλλιώτικη μπουγάτσα, πρωτοχρονιάτικη και με… φλουρί, επιστρέφει στις «Φυλλοσοφίες» στο Ηράκλειο Κρήτης

Στο μυαλό των περισσότερων από μας η Πρωτοχρονιά είναι συνυφασμένη με την προσμονή για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας το βράδυ της αλλαγής του νέου χρόνου ή και ανήμερα την 1η του έτους.

Μερικές φορές βέβαια η προσμονή αυτή δεν αφορά την ίδια την πίτα αλλά το, κρυμμένο στο εσωτερικό της, φλουρί, το οποίο, ανάλογα με την περίσταση, μπορεί να υπόσχεται πολυπόθητα δώρα.

Τα έθιμα, όμως, δεν είναι παντού στην Ελλάδα τα ίδια. Έτσι, για παράδειγμα, οι Κρητικοί στο Ηράκλειο, έχουν αντικαταστήσει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα με την πρωτοχρονιάτικη… Μπουγάτσα! Το έθιμο μετρά ήδη πάνω από έναν αιώνα ζωής και έχει γλυκάνει γενιές και γενιές Ηρακλειωτών στην αλλαγή του χρόνου.

Και μια και το έθιμο περιλαμβάνει μπουγάτσα, κυρίαρχο ρόλο σε αυτό δεν θα μπορούσε να παίξει άλλος από ένα κεντρικό μαγαζί του Ηρακλείου με 100 και πλέον χρόνια Ιστορία στην παρασκευή της καλύτερης μπουγάτσας της Κρήτης και μιας από τις καλύτερες και πιο φημισμένες ολόκληρης της χώρας.

Φυσικά μιλάμε για τις Φυλλο σοφίες, οι οποίες μάλιστα, υπό την διεύθυνση του Κου Γιάννη Σαλκιντζή, εγγονού του ιδρυτή του πρώτου μπουγατσατζίδικου του Ηρακλείου, όχι μόνο μοιράζουν απλόχερα και δωρεάν την πρωτοχρονιάτικη μπουγάτσα σε κάθε ένα από τα τρία καταστήματά τους (Πλατεία Λιονταριών 33, Ηρακλή 97 στον Μασταμπά & Καστρινογιαννάκη 1 στη Φιλοθέη) την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά τις γεμίζουν και με φλουριά!

Έτσι λοιπόν και φέτος 23 ασημένια φλουριά περιμένουν 23 τυχερούς που θα κερδίσουν διάφορα δώρα και ένα χρυσό που θα χαρίσει σε έναν μεγάλο τυχερό ένα ταξίδι!

Όσοι βρεθείτε, λοιπόν, στο Ηράκλειο τις γιορτινές αυτές μέρες, μην παραλείψετε να περάσετε από τις Φυλλο σοφίες τόσο για να δοκιμάσετε την φημισμένη “Καλύτερη Μπουγάτσα της Κρήτης” σε εκπληκτικές παραλλαγές – μοναδικές σε όλη την Ελλάδα – αλλά και δοκιμάσετε να κερδίσετε ένα από τα 23+1 δώρα.

Οι Φυλλο σοφίες σας περιμένουν να αλλάξετε μαζί τους το χρόνο με τον πιο γλυκό και γευστικό τρόπο!