Μπουγάτσα στο Ηράκλειο. Μια μαγευτική εμπειρία για όλες τις εποχές του χρόνου.

Μπουγάτσα στο Ηράκλειο
Μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη και κανέλα από τισ Φυλλοσοφίες
«Για μπουγάτσα στο Ηράκλειο Κρήτης!». Αν δίναμε σε κάποιο φανατικό του συγκεκριμένου εδέσματος ή σε κάποιον ταξιδιώτη των γεύσεων την συγκεκριμένη οδηγία, προσθέτοντας μάλιστα πως μάλλον εκεί θα βρει την καλύτερη μπουγάτσα της Ελλάδας, μάλλον θα μας κοιτούσε με δυσπιστία. 
 
Η μπουγάτσα, ένα ιδιαίτερο μοναδικό έδεσμα του οποίου η ιστορία χάνεται σε εκατονταετίες ιστορίας, είναι συνυφασμένο με την Μικρασία και τους ανθρώπους που μετά την μικρασιατική καταστροφή ήλθαν και έκαναν το στέκι τους σε διάφορα σημεία της χώρας. 
 
Λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων από τη Μικρασία στην βόρεια Ελλάδα το συγκεκριμένο γλυκό ταυτίστηκε με την γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας και συγκεκριμένα με την Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη. Στις συγκεκριμένες περιοχές μάλιστα είναι τόσο γνωστή που συνήθως παραγγέλνεται ως «μία με τυρί» ή «μία με κρέμα». 
 
Κι όμως… παρά την ευρεία διάδοση του συγκεκριμένου εδέσματος στην κεντρική Μακεδονία ίσως η καλύτερη μπουγάτσα της Ελλάδος να μη βρίσκεται εκεί… 
 
Μετά την μικρασιατική καταστροφή, ένας από τους πιο ονομαστούς μάστορες του φύλλου και της μπουγάτσας της Σμύρνης, ο Απόστολος Σαλκιντζής, βρήκε καταφύγιο στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης στην πλατεία Λιονταριών. Εκεί άνοιξε το δικό του μαγαζί συνεχίζοντας την τέχνη του και δημιουργώντας μία παράδοση σε ολάκερη την Κρήτη που άκουγε στο όνομα «η μπουγάτσα του Αποστόλη»
 
100 χρόνια μετά, τοποθετημένο σε μία περίοπτη θέση στο κέντρο του Ηρακλείου, δίπλα ακριβώς στην πλατεία Λιονταριών, βρίσκεται ένα μαγαζί, με ιδιαίτερη αισθητική και μαγευτική αύρα, που δικαίως θα μπορούσε να ονομαστεί «ο Ναός της μπουγάτσας στην Ελλάδα». Το όνομά του Φυλλοσοφίες!
 
Και αν ο χαρακτηρισμός «Ναός της μπουγάτσας» μοιάζει να κομπάζει, η πραγματικότητα τον δικαιώνει. Και αυτό διότι στις  Φυλλοσοφίες δεν σερβίρεται μόνο μια από τις νόστιμοτερες μπουγάτσες της Ελλάδας φτιαγμένη καθημερινά στο χέρι με φρέσκο φύλλο και ντόπια κρητικά προϊόντα, αλλά μια ολόκληρη πανδαισία από διαφορετικές παραλλαγές του μοναδικού αυτού εδέσματος που δεν μπορεί να βρει κανείς πουθενά αλλού στην Ελλάδα!
 
Η τέχνη του μάστορα Απόστολου και η ιδιοφυής καινοτομία του εγγονού του Γιάννη δημιούργησαν μια σειρά από μπουγάτσες για κάθε ουρανίσκο και διατροφική επιθυμία.
 
 
Μπουγάτσες υψηλής ποιότητας, ασύγκριτης γεύσης και υψηλής διατροφικής αξίας. 
 
Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι  Φυλλοσοφίες ζουν σε έναν ιδιαίτερο χώρο. Έναν χώρο όπου συναντιούνται η παράδοση εκατονταετιών και ο κοσμοπολιτισμός του Ηρακλείου. Με μια περιρρέουσα αύρα που μεταλλάσσεται και μεταμορφώνεται κάθε εποχή του χρόνου. Είναι δύσκολο να περιγράψεις την αίσθηση αυτή με λέξεις, είναι κάτι που θα πρέπει να βιωθεί. 
 
Για αυτό και συνηθίζουμε να λέμε ότι: 
Μπουγάτσα Μήλου με Πραλίνα Αλατισμένης Καραμέλας και Crumble
Μπουγάτσα Μήλου με Πραλίνα Αλατισμένης Καραμέλας και Crumble
Μπουγάτσα με Κρητική Μυζήθρα, μέλι και καρύδια
Μπουγάτσα με Κρητική Μυζήθρα, μέλι και καρύδια

Οι Φυλλοσοφίες δεν είναι απλά ένα όνομα. Είναι μια ολιστική εμπειρία που οπωσδήποτε πρέπει να βιώσετε.

Αν βρεθείτε στο Ηράκλειο μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις Φυλλοσοφίες. Είμαστε σίγουροι πως θα μαγευτείτε! 
Η καλύτερη μπουγάτσα της Κρήτης τώρα και στην καλύτερη τιμή!

Παράγγειλε τώρα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με έκπτωση -10% σε όλα μας τα προϊόντα.