Πρωινό στο Ηράκλειο Κρήτης. Μια μοναδική εμπειρία.

Κρήτη Λίμνη Κουρνά
Η Κρήτη είναι ένα μέρος απαράμιλλης ομορφιάς που συγκινεί βαθιά όλες τις αισθήσεις. Καταπράσινα βουνά, απόκρημνες πλαγιές, βαθιά φαράγγια, αμμουδερές παραλίες, παραμυθένιες ακτές σαγηνεύουν την όραση.

Η μυρωδιά του άγριου θυμαριού και της ρίγανης, του φλισκουνιού, του δίκταμου και του φασκόμηλου μαγεύουν την όσφρηση.

Βοές από καταρράκτες, ο παφλασμός των κυμάτων, καλέσματα αετών και γερακιών πλανεύουν την ακοή.
Κι όσο για τη γεύση τι να πρωτοπεί κανείς;

Αγνά, ντόπια υλικά, μερικά από τα οποία απαντώνται μόνο στην Κρήτη, παντρεμένα με συνταγές που κάποιες χάνονται στα χρόνια του Μίνωα προσφέρουν γαστρονομικές απολαύσεις που ειναι ονομαστές σε όλο τον πλανήτη.

Τη μαγεία αυτή, συνδυασμένη μάλιστα με την αντίστοιχη της Μικράς Ασίας, μπορεί κανείς να τη βιώσει σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα σημεία ολόκληρης της Κρήτης, στην πλατεία Λιονταριών, στον «ομφαλό» του Ηρακλείου. Εκεί ζει, αναπτύσσεται και εξελίσσεται ένα ιδιαίτερο στέκι που προσφέρει απολαύσεις γεύσεων, ποιότητας και παράδοσης εδώ και 100 χρόνια, οι Φυλλοσοφίες.
Φυλλοσοφίες Πλατεία Λιονταριών Ηράκλειο Κρήτης
Αυθεντικός Καγιανάς Ηράκλειο Κρήτης Φυλλοσοφίες
Το πρωινό, το δεκατιανό (brunch κατά τους ξένους), το γλυκό ή και ο απλός καφές, εδώ, δεν είναι μόνο μια γευστική απόλαυση, αλλά μια ολιστική εμπειρία.

Μια μεγάλη ποικιλία επιλογών όπως ομελέτες, σάντουιτς, κρέπες, μπουγάτσες με ποικίλες γεμίσεις, λουκουμάδες με μέλι κρητικό θυμαρίσιο, πίτες με φύλλο φρέσκο, ανοιγμένο στο χέρι, χυμοί & βότανα της Κρητικής γης, αλλά και ιδιαίτερες Κρητικές συνταγές μπορούν να σας προσφέρουν ό,τι χρειάζεστε για το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας.

Ταυτόχρονα μπορείτε να χαλαρώσετε και να αισθανθείτε την ενέργεια του μέρους, ένα ιστορικό σημείο πλάι στην περίφημη κρήνη Μοροζίνη που κάποτε τροφοδοτούσε με νερό ολάκερο το Ηράκλειο.

Κάθε ώρα της μέρας εδώ έχει τη δική της απόχρωση. Ελάτε νωρίς το πρωί να αφουγκραστήτε τον απόηχο της ιστορίας μέσα απο την ησυχία της αυγής ή το μεσημέρι και μετά για να απορροφηθείτε στην ροή των χιλιάδων περαστικών.

Κι αν είστε άνθρωποι που αγαπούν την άθληση τότε τα δύο άλλα εστιατόριά μας, με ακόμη περισσότερες μαγειρικές επιλογές, στα δυο μεγαλύτερα αθλητικά κέντρα του Ηρακλείου, θα σας προσφέρουν με σεβασμό στον Κρητικό τόπο και την παράδοση ό,τι χρειάζεστε για μια υγιεινή και άκρως απολαυστική διατροφή.

Σας περιμένουμε!