Ένας αιώνας ιστορίας και πολλά περισσότερα από τις ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ

Με κάθε καιρό, σε κάθε εποχή, η πλατεία Λιονταριών αποτελούσε και αποτελεί χώρο συνάντησης, συζητήσεων και συνάθροισης κατοίκων της πόλης κι επισκεπτών.Για τους επισκέπτες η «μπουγάτσα του Αποστόλη» ήταν σχεδόν επιβεβλημένη, σαν «ενθύμιο» από το Ηράκλειο. Για τους ντόπιους η στάση στα «Λεοντάρια» παλαιότερα και στις «ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ», όπως ονομάζονται σήμερα, αποτελεί μια κλασική ανάσα χαλάρωσης από τη δουλειά ή τα ψώνια, μια όαση μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της πόλης με φόντο την κρήνη Μοροζίνη.

ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ

Αυτή η ιστορία, που μετρά σχεδόν έναν αιώνα συνεχίζεται, με πολλούς πιστούς της μπουγάτσας, του καφέ και της πλατείας Λιονταριών, να απολαμβάνουν πλήθος προτάσεων καθημερινά, σε ένα ιστορικό σημείο της πόλης, σε ένα «γλυκοπωλείον», που σήμερα έρχεται να προσφέρει πολλά περισσότερα.

Μέσα στο πέρασμα του χρόνου, τα «Λεοντάρια» του Απόστολου Σαλκιντζή, που ιδρύθηκαν το 1922, πέρασαν στις επόμενες γενιές, με τον Γιάννη Σαλκιντζή να είναι ο διάδοχος τρίτης γενιάς που συνεχίζει και εξελίσσει την παράδοση.

Οι βραβευμένες πλέον «ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ», έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία συνολικής εμπειρίας γλυκοπωλείου στο διαγωνισμό “Estia Awards”, προχωρούν σε μια δημιουργική πορεία εξέλιξης.

Οι γεύσεις boutique που ανανεώνονται διαρκώς, ανάμεσα στις οποίες η σαλάτα ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ με μπουγάτσα μυζήθρα

Εκτός από την απολαυστική μπουγάτσα με κρέμα ή μυζήθρα που παρασκευάζονται με την παραδοσιακή συνταγή και το μοναδικό φύλλο αέρος, όπως και τους παραδοσιακούς λουκουμάδες με θυμαρίσιο μέλι, οι «ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ» έχουν δημιουργήσει μια νέα αντίληψη, που ξεκινά από το πρωί και ολοκληρώνεται ως το βράδυ.

Απολαυστικός καφές και εκπληκτικά πρωινά, πλούσια σνακς, ομελέτες, πίτσες με φρέσκα υλικά, σαλάτες, αλλά και δημιουργικές προτάσεις, έρχονται να δημιουργήσουν μια πλήρη παλέτα προτάσεων.

Οι γεύσεις boutique που ανανεώνονται διαρκώς, ανάμεσα στις οποίες η σαλάτα ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ με μπουγάτσα μυζήθρα, προσφέρουν τις επιπλέον επιλογές που αναζητούν οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι.

ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ: Τα σπιτικά αναψυκτικά, με κορωνίδα το σιρούπ, με μαύρο τσάι, λουίζα, αμύγδαλο και καννέλα

Τα σπιτικά αναψυκτικά, με κορωνίδα το σιρούπ, με μαύρο τσάι, λουίζα, αμύγδαλο και καννέλα, το οποίο γεννήθηκε από μια μαγική συνταγή της Ανατολής, τα αφεψήματα, τα απεριτίβο χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, αλλά και η διαρκής προσπάθεια εξέλιξης, συνδέονται με τη νέα φιλοσοφία των… ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΩΝ.

Και η εξέλιξη συνεχίζεται.