Γιορτινή προσφορά αγάπης, για έναν αιώνα γεμάτο ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ

Ήταν Νοέμβριος του 1922 όταν άρχισε για πρώτη φορά να γράφει τη δική του ιστορία.

 

Από την πρώτη ημέρα που ο Απόστολος Σαλκιντζής έφθασε στο Ηράκλειο και δημιούργησε το γλυκοπωλείο του στα Λεοντάρια, δίνοντας του το όνομα της κρήνης, έχουν περάσει 96 χρόνια.

Ήταν Νοέμβριος του 1922 όταν άρχισε για πρώτη φορά να γράφει τη δική του ιστορία. Με σύνεργα σμυρναίικα στο δισάκι του, με μεράκι και γνώση, άρχισε να μαθαίνει το Ηράκλειο γεύσεις διαφορετικές, σε μια εποχή που όλα άλλαζαν. Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να αποκτήσει όνομα η μπουγάτσα του και να αποκαλείται απ’ όλους τους ντόπιους, αλλά και τους τότε πρόσφυγες «Μπουγάτσα του Αποστόλη».

filosssss4.jpg

Χρειάστηκαν όμως πολλά χρόνια επιμονής, σκληρής δουλειάς και διάδοσης της τέχνης για να φθάσει το γλυκοπωλείο «Λεοντάρια» του Απόστολου Σαλκιντζή, στο σήμερα. Οι μάστοροι και οι μαθητές του γλυκοπωλείου, μα πάνω απ’ όλα η οικογένεια του Απόστολου Σαλκιντζή, διατηρούν ακόμα και σήμερα άσβεστα, τη φλόγα και το πάθος, για ένα γλυκοπωλείο ξεχωριστό, που προσφέρει ως κορυφαίο προϊόν, μια μπουγάτσα μοναδική.

filosssss5.jpg

Αυτό το πάθος έδωσε το έναυσμα στην τρίτη πλέον γενιά και στον εγγονό Γιάννη Σαλκιντζή να συνεχίσουν την παράδοση και να την εξελίξουν. Έπειτα από 96 χρόνια, οι ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ πλέον, έχουν μεγαλώσει, έχουν δημιουργήσει γεύσεις και προτάσεις προσαρμοσμένες στην εποχή, αλλά κρατούν αναλλοίωτα, το χαρακτήρα του γλυκοπωλείου και τις πρώτες γεύσεις της ανατολής που έφερε ο Απόστολος Σαλκιντζής από τη Σμύρνη.

filosssss3.jpg

Φέτος, οι ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ γιορτάζουν διπλά. Γιορτάζουν τα 96 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας τους στην καρδιά της πόλης, τα 96 χρόνια παράδοσης και δημιουργίας, αλλά γιορτάζουν και το Χρυσό Βραβείο που κατέκτησαν στα Estia Awards στην κατηγορία «γλυκοπωλείου». Αυτή τη διπλή γιορτή, επιθυμούν να τη μοιραστούν με όλο τον κόσμο, με όλη την πόλη και κάθε επισκέπτη. Γι’ αυτό, από το Σάββατο 17 Νοεμβρίου και για όλα τα Σάββατα μέχρι και τα Χριστούγεννα, θα προσφέρουν σε όλους από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 2:30 δωρεάν σε κέρασμα, κάποιες από τις αγαπημένες γεύσεις τους, καθώς επίσης και νέες προτάσεις. Παράλληλα, υπάρχουν πολλές ακόμα εκπλήξεις. Τα Σάββατα στο κέντρο αλλάζουν. Και είναι ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ.

filosssss.jpg