Καλικαντζαράκια και άλλα…. στις Φυλλοσοφίες !

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου γύρω στις 17.00 το απόγευμα τα “Παραμύθια του Σαββάτου” ζωντάνεψαν για τα καλά… Όλοι, μα όλοι παιδιά, μεγάλοι , καλικάντζαροι βρέθηκαν στις Φυλλο…Σοφίες , στο ιστορικό γλυκοπωλείο, στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου…

 

Επόμενο ήταν να “τρελλαθούν” τα καλικαντζαράκια μου από τη μυρωδιά της κανέλας, του σιροπιού, του φρεσκοζυμωμένου φύλλου….

Δύσκολα τα συγκράτησα ιδιαίτερα τον Πι και τον Φι που σαν σίφουνες τα έκαναν όλα στη στιγμή. Όλα τα δοκίμασαν , όλα, κι ύστερα με παραφουσκωμένες τις κοιλίτσες τους κάθισαν σε μια γωνιά κι έγλειφαν τα δάκτυλα τους που ‘χαν κολλήσει από μέλια και καρύδια. Κι ήταν κι εκείνη η υπέροχη μπουγάτσα με τη μυζήθρα και την κρέμα, η μηλόπιτα και το εκμέκ και ένα λικέρ με φασκόμηλο εκπληκτικό και σοκολάτες γεμάτες φράουλες….

Ήταν μαζί τους κι ο Τρακατρούκας, που αν και προσπάθησε στην αρχή να κλέψει τα Παραμύθια τον έβαλαν στη θέση του τα παιδιά κι όλοι σχεδόν οι ήρωες των Παραμυθιών κι η νεράιδα Άχνη. Στη συνέχεια άλλαξε γνώμη, το ζαλίσανε τα παιδιά κι οι μυρωδιές των Χριστουγέννων κι είπε πως θα γίνει …συγγραφέας.

Ένα σωρό ιστορίες θα γράψει και για την πόλη και για το μοναδικό της Καφεζαχαροπλαστείο και τις ομορφιές της και ίσαμε του χρόνου που θα ξανάρθει στη γη, όλα θα είναι έτοιμα!

Κι ήταν υπέροχη η βραδιά στις ΦυλλοΣοφίες, με μπόλικα παιδιά και …καλικαντζαράκια και είπαμε παραμύθια λίγο διαφορετικά απ΄τα γραφούμενα ίσαμε την επόμενη φορά…

Η μαμά του Τρακατρούκα,

Ελένη Μπετεινάκη!