Στις ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ τα Παραμύθια του Σαββάτου

Facebook
LinkedIn
Pinterest

Τα «Παραμύθια του Σαββάτου» επιστρέφουν στις ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ.

Πρώτος τους σταθμός το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα στον πρώτο όροφο, η Ελένη Μπετεινάκη μας ταξιδεύει με το παραμύθι της Μαρμελαδούς, σε μια διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού από την Αλεξάνδρα Μητσιάλη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Με τη γνωστή της θεατρικότητα και κατάρτιση, η Ελένη Μπετεινάκη παρασύρει τους μικρούς φίλους σε απολαυστικά παραμυθένιες στιγμές και μετατρέπει τον πρώτο όροφο των ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΩΝ στην πλατεία Λιονταριών σε ένα μαγικό χώρο έκφρασης και δημιουργίας.

Το παραμύθι της Μαρμελαδούς πραγματεύεται την ιστορία της Νίνας, ενός μικρού κοριτσιού που έφτιαχνε μια μαρμελάδα κατακόκκινη από μυστική συνταγή που της είχε μάθει η γιαγιά της.

Όποιος τη δοκίμαζε γέμιζε με  χαρά. Κι ήταν αιτία αυτή η μαρμελάδα να σταματήσει ολόκληρος πόλεμος και να αλλάξει η διάθεση ενός βασιλιά άπληστου, εγωιστή και κακότροπου. Ποιο ήταν  όμως το μυστικό που είχε μέσα η συνταγή της Νίνας;

Θα σας το πούμε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στις 17.00 το απόγευμα  στα «Παραμύθια του Σαββάτου» στις Φυλλο…σοφίες, στην καρδιά του Ηρακλείου.

Η Ελένη Μπετεινάκη θα αφηγηθεί ένα παραμύθι μαγικό, γεμάτο αρώματα, γεύσεις, μυστικά και χρώματα. Η ιστορία θα ζωντανέψει με ένα σωρό κούκλες  που φτιάχτηκαν από το Κουμπί και το Βελόνι, ειδικά για το συγκεκριμένο παραμύθι!

Και στο τέλος  οι μικροί φίλοι των παραμυθιών και των ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΩΝ θα δημιουργήσουν τις δικές τους μαρμελάδες …από χρώματα και συναισθήματα, που θα μπουν σε μαγικά βαζάκια με πολύχρωμες κορδέλες και νεραϊδόσκονη!