Φυλλοσοφίες

Η ιστορία αρχίζει το 1922 όταν ο Απόστολος Σαλκιντζής έρχεται από τη Σμύρνη στο Ηράκλειο και δημιουργεί στην πλατεία Λιονταριών το πρώτο γλυκοπωλείο του, τα Λεοντάρια.

Η τέχνη του Απόστολου Σαλκιντζη και η αγάπη του για την αυθεντική μπουγάτσα Ανατολής, κάνουν το γλυκοπωλείο του διάσημο και δίνουν στο προϊόν του ταυτότητα, με ντόπιους, αλλά και τότε πρόσφυγες να την αναζητούν και να την αποκαλούν «Μπουγάτσα του Αποστόλη».

Μέσα στο πέρασμα των χρόνων, τα «Λεοντάρια» του Απόστολου Σαλκιντζή, περνούν στην επόμενη γενιά, με τον διάδοχο τρίτης γενιάς Γιάννη Σαλκιντζή, να συνεχίζει και να εξελίσσει την παράδοση.

Οι βραβευμένες πλέον «ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ», έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία συνολικής εμπειρίας γλυκοπωλείου στο διαγωνισμό “Estia Awards”, προχωρούν σε μια δημιουργική πορεία εξέλιξης.

Εκτός από την απολαυστική μπουγάτσα με κρέμα ή μυζήθρα που παρασκευάζονται με την παραδοσιακή συνταγή και το μοναδικό φύλλο αέρος, όπως και τους παραδοσιακούς λουκουμάδες που προσφέρονται σε πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς, οι «ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ» έχουν δημιουργήσει μια νέα αντίληψη, που ξεκινά από το πρωί και ολοκληρώνεται ως το βράδυ. Απολαυστικός καφές και εκπληκτικά πρωινά, πλούσια σνακς, ομελέτες, πίτσες, σαλάτες, αλλά και δημιουργικές προτάσεις, έρχονται να δημιουργήσουν μια πλήρη παλέτα προτάσεων.

Οι γεύσεις boutique που ανανεώνονται διαρκώς, ανάμεσα στις οποίες η σαλάτα ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ με μπουγάτσα μυζήθρα, προσφέρουν επιπλέον επιλογές. Τα σπιτικά αναψυκτικά, με κορωνίδα το σιρούπ, με μαύρο τσάι, λουίζα, αμύγδαλο και κανένα, που γεννήθηκε από μια μαγική συνταγή της Ανατολής, τα αφεψήματα, τα απεριτίβο χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, αλλά και η διαρκής προσπάθεια εξέλιξης, συνδέονται με τη νέα φιλοσοφία των… ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΩΝ.

Και η εξέλιξη συνεχίζεται.